29 Eylül 2013 Pazar

ELMALI KEK








MEVSİMLİK TATLARA  BİR ÖRNEK  LİGHT  ELMALI  KEK  
Malzemeler:
- 1.5 kahve fincanı şeker
- 1 yumurta
- 2 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı iri dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 iri elma
- Yarım paket kabartma tozu
Light elmalı kekimizin hamurunu yapmak için, öncelikle şeker ve yumurtayı rengi beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın. Elma hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Elmayı minik küpler halinde doğradıktan sonra hamura ekleyip son kez harmanlayın. Yağlanmış bir kek kalıbına dökün. 170 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika, üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Tavsiye: Eğer az şekerden hoşlanıyorsanız, elmalı light kekin içine sadece 1 kahve fincanı şeker de ekleyebilirsiniz. Kekin içinde hiç yağ olmadığından, üzeri kıtır kıtır oluyor. Ancak içindeki elma hem kokusuyla, hem de sulu kıvamıyla keki yumuşacık yapmakta. Kekin üzerini bir süzgeçten geçirerek serptiğiniz pudra şekeri ile de kaplayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder